Язмышым

Рябина Хат
Уз язмышынны жирдэ табарга
Житми кайчакта коннэр ,айларда
Сою булмаса уртак тушэктэ
Эйтегез , жанны кая куярга?

Купме парлылар яши яшь тугеп
Сою учагы пыскымый хаттэ
Аккан суларнын ике ярыдай
Аерым алар, хэм ике якта...

Ник яшэргэ сон, жанны телгэлэп
Хормэт  бит инде куптэн югалган
Син кайгырма, тормыш дэвам итэ
Синен язмышлар инде юл алган.

Тик укенмэче, узган гомеренне
Елларынны  син, санап интекмэ
Кемнэргэ сон мин кирэкмен ,димэ
Зинхар укенмэ, куз яшен тукмэ...

Кемдер югалтса, кемдер табадыр
Берэулэр китсэ, яхшысы килер
Рэнжегэн жанын, тормышнын тэмен
Союнен лэззэт, икэнен белер!

Миндэ ишеттем авыр сузлэрне
Кемгэ сон синен кирэген барны...
Сабырлык белэн коттем бэхетне
Таптым уземэ тин булган ярны!

Куземдэ хазер, яшь тамчылары
Бары бэхеттэн тамадыр буген
Конлэшмэсеннэр жирдэ белмэуче
Бэхетле булу, союнен тэмен!!!