Думки вголос

Валерий Жердий
Груба сила - у дебіла,
Людям всім вона не мила.
Руки ти не розпускай,
В правоті переконай.

-------------------------------

По блату деякі товари у Союзі діставали,
А нині гроші для трудящих дефіцитом стали.
Тому тепер пишатись владі ми не бачимо причини:
Трудар простий не буде мати вілли і машини.

----------------------------------

Взамін готівки ваучер людині бідній дати,-
Це як папіром, а не м'ясом кішку годувати.

------------------------------------------

НА День міста кожен рік
Випікається пиріг.
Бідні люди дуже ждуть
Цей момент, зрання ідуть
До міськради, де пиріг
Ставлять майже на поріг.
Налітає враз юрба,
Йде запекла боротьба,
І шматують той пиріг,
Хто до нього вчасно встиг.
Це ганебним все стає,
Людям настрій всім псує.

------------------------------------------

Повірить здатен тільки ідіот,
Що переміг у ВВВ народ
Не з Головнокомандувачем разом,
А всупереч дурним його наказам.

Це все одно, що вголос всім казать,
Що не хотів своїх дітей ти мать,
Але вони на світі все ж з'явились,
І всупереч тобі все ж народились.

Тоді ти - звичайнісiнький "рогач",
І за відвертість ти мене пробач.