Умырзая жыр

Ирида Акалы
Син-мин диеп,мин-син диеп
Йоргэн идек урманда,
Умырзая куплэп ускэн
Язгы карлы аланда.

Куш:Умырзая,умырзая
Гомерлэрен бик кыска,
Эллэ инде бу язларда
Чэчэк аттынмы юкка?

Озмэ дисэн дэ,оздем шул
Умырзая чэчэген.
Тимэ дисэн дэ татыдым
Сафлыкнын жимешлэрен.

Куш.

Кичер  дисэм дэ  кичермэс
Упкэлэулэрен кочле.
Союемэ жавап бирмэс
Тапталган яшьлек тосле.

КУш:
Оныттын шул,оныттын шул
Оныттын шул бик иртэ.
Умырзая гомере генэ
Бирелгэн мэхэббэткэ.