Докосни ме, Море

Ирен Тодорова
Докосни ме, Море –
нищо че идва зима.
Прегърни ме, Море –
песъчинка от теб съм,
прегърни ме!
Понеси ме, Море –
Към брегове нови, омайни.
И шепти ми, Море.
Твои, приказни тайни.
И шепти ми...
Не спирай, Море!
Нищо, че малко треперя.
От студа е това.
Ще се стопля...
Щом Любовта си намеря.
И тогава, Море...
И тогава от теб ще си ида.
От песъчинка ще стана аз,
Перличка в някоя мида...


Колаж - Ирен Тодорова