Петелът трети път изкукурига...

Ирен Тодорова
Сънувам ли? Навярно те сънувам…
Щом спра дали земята ще изстине?
Ще спра ли песента на  птичките да чувам?
Дали ще имам нещо важно и значимо?
Знам. На масата ще има  празни чаши,
да ми напомнят, че сънят е минал.
Душите ни  ще са  с една  идея по-богати,
затуй, че  всеки споделил е себе си и глътка вино,
със другия… А после разминаване.
Изглежда, че Съдбата казва : „Стига!“
Във въздуха остана : „Благодаря, че се познавахме..“
…сънувах ли? Сънувах! Петелът трети път изкукурига…