Стихи для малышей

Александр Полонский 2
ПІВНИКИ
Є в селі співучий півник –
Все співа: «Кукуріку!».
А в лісочку півник дивний –
Він лише: «Ку-ку, ку-ку!».

Тільки хто його почує –
Починає рахувать.
Може щось і він рахує,
Та мені ще рано знать.

Як на мене - кращі півні,
Що курчаток стережуть.
А в лісочку півні дивні,
Їх зозулями зовуть.

ЗАЙЧИК
Скаче зайчик біля хати,
Його ловлять кошенята.
Та спіймати не вдається,
Бо він сонячний, від скельця!

ВУЛИК
Бджілки скрізь медок збирають
І до вулика летять.
Вулик можна, я гадаю,
Холодильником вважать.

Може й так воно, та тільки
Дещо треба ще збагнуть,
Бо виходить так, що бджілки
В холодильнику живуть.

Правда, є одна здогадка:
Може вулик їхня хатка?...

ТЕЛЯТКО
Біля двору я гуляла,
Там телятко частувала.
А телятко мені: «Му-у-у!»,
Бо сподобалось йому!

БУРУЛЬКИ
Як заплакали бурульки,
Кажуть, що прийшла весна!
І у мами і бабульки
Сяє усмішка ясна.

Я дивлюсь і все це бачу –
Ніби ж гарно в таку мить.
То чому ж бурульки плачуть?
Хоч хто- небуть підкажіть!

ЗАБАВКА
Я гуляю-ляю-ляю,
Я танцюю-цюю-цюю,
Я співаю-ваю-ваю,
Я малюю-люю-люю.

Цюю, люю, ваю, ляю –
Забавляюсь, всіх морочу…
Та все ж чітко промовляю:
«Мамо! А я їсти хочу!».

КОМП’ЮТЕР І МУЛЬТИКИ
Я комп’ютер знов включала,
Довго мультики дивилась.
А ще думала-гадала:
Як вони там помістились?

Бо комп’ютер наш новенький,
Все-таки, такий тоненький!...
Запитаю краще тата –
Він дорослий, має знати.

ДИТСАДОК
Дитсадок наш гарний дуже!
Там ми граємося, дружим.
Там розваг завжди багато.
Там щодня для діток свято!

ТЬОТЯМ І ДЯДЯМ
Досить часто бачать діти
Тьоть і дядь чомусь сердитих!
Треба їм, щоб не сваритись,
Гарні мультики дивитись!

СОН
Каже тато: «Сон приснився» -
Щось там бачив серед ночі.
Тільки, як же він дивився,
Не розплющуючи очі?!

ДОЩИК
Ох, який же дощик впертий –
Всіх додому проганя!
Навіть котик густошерстий
Ніби мокре цуценя!

ПЕСИК
Хочу песика навчити
Вправно м’ячика ловити.
Тільки учень, хоч старанний,
Та все ж трохи неслухняний.

Ой, мій песику, гавкучий!
Чом ти з м’ячиком кусючий?
Не кусай і не тряси,
А злови й мені неси!