Будто упала роса

Александр Полонский 2
Мов упала роса
          на кудлату папаху —
Так засяяли зорi
          в небеснiй iмлi.
I срiблястий серпанок
          Чумацького шляху
Простягнувся вiд краю
          до краю Землi!

Ось i мiсяць скотився
          поважно з вершини,
Притулився край лiсу
          i там спочива —
Нiби слухає, сивий,
          як гарно пташина
Переливчасту пiсню
          з натхненням спiва!

Все повiрило в спокiй
          чарiвної нiчки,
Вiддалося довiрливо
          лагiдним снам.
Тiльки хтось забарився
          на березi рiчки
I пiдспiвує нiжно
          пташиним пiсням…

…Раптом вкрали чорні хмари
Паляницю Мiсяця!
Розрiзаючи стожари
Блискавки аж бiсяться!

Грiм гуркоче камнепадом,
Владно наповза!
I немає цьому ради —
Сунеться гроза!...