Хоч з приходом весна забарилась

Клавдия Дмитрив
Хоч з приходом весна забарилась,
Та уже хазяйнує вона,
Оглянулась вона, подивилась.
Та чомусь невесела, сумна.

Хоч з приходом весна забарлась…
То якими  дорогами йшла?
По дорозі, напевно, втомилась,
Але нас не минула, прийшла.

Хоч з приходом весна забарилась,
Та взялась до роботи мерщій.
Бо давно уже нам вона снилась,
Звідкись гнав її сам буревій.

Хоч з приходом весна забарилась,
Та не стала вона зволікать.
Знову садом луна покотилась,
Й розпочала вона працювать.

Хоч з приходом весна забарилась,
І робіт непочатий був край,
Все уважно вона обдивилась,
Килимами встелять стала гай.

Хоч з приходом весна забарилась,
Та вже бачим її ми сліди.
У гайочку вона чепурилась,
І у фарбу додала води .

Хоч з приходом весна забарилась ,
Та за пензлик взялася вона.
Таємниця в думках її крилась,
Зеленіти почала трава.

Хоч з приходом весна забарилась,
І ми дуже чекали її.
Вся природа, немов, народилась,
Ожили всі діброви й гаї .

23.03.2019 р.