Думка

Татьяна Левицкая
Приходиш раптово, ніяк не засну,
аж поки повіки не стулить світанок.
Гойдає минуле розлогу сосну
і шишки скидає з верхівки на ганок.

Хвилююся, ніби картате тобі
стелю простирадло на ветху канапу.
Ми разом у радощі, тузі, журбі,
в далекій дорозі безсоння у  скайпі.

Тобі довіряю і розсипи слів,
три крапки, тире і загублені коми,
хто топить нещадно мої кораблі,
не знає ніхто окрім тебе і втоми.

І з ким я на сьомому небі живу,
хто зморшки розгладжує, сивить волосся,
витягує з зашморгу, косить траву,
з ким навпіл ділити хліб-сіль довелося.

І тишу плекаєш, і любиш грибні
дощі монолітні, осінні, холодні,
шукаєш натхнення в бокалі на дні,
з душі вивертаючи прозу назовні.

Бентежиш молитвою сонми надій -
ніколи не виплачеш небо сльозами.
Твій біль на стежинах і кінчиках вій -
мами.