Дзе я не быв...

Ключник Олег
Нікалі я не ездзіў туды
Толькі сны мне  далі тую не быль
І, - лясы,і - яе гарады,
Там тэн край, дзе дагэтуль  я не быў!

Шэпт травы і магутных дуброў,
Голас Вечнасці - так усюдыісны!
На пагорках - бярозкі ізноў,
Разбрыліся, як манашкі па Трызне!

Нібы ў вечнасць клічуць нябёсы,
Сінню той расчыненаю шчера
Пырскі Сонцы і лета – красы,
І лясісты, абрывісты бераг!

Фарбы восені, віхуры - зімою,
Звон капяжу напорыста прабіў!
Заўсёды ен будзе са мной –
Там тэн край, дзе дагэтуль я не быў!

Красавік 2019