Бергэ яшэулэргэ ни житэ...

Динара Мухамаева
Бергэ яшэулэргэ ни житэ...

Динара Мухамаева - Шакирова

Хэркемнен дэ уз туганы
Ул бик кадерле узенэ.
Туганлык жеплэре озелмэсен диеп,
Сорыйм мин Ходайдан уземэ.

Без туып, доньяга килеп,
Купме гомер уткэнбез.
Бер ана карнында ятып,
Бер кукрэк сотен имгэнбез.

Туган йортта без бергэ
Канат чыгарып чыныктык.
Усеп, буйга житу белэн
Кошлар кебек без очтык.

Эйтэсе сузем туганнарга:
Татулыктан Ходай аермасын.
Бергэ яшэулэргэ ни житэ -
Озмик без туганлык арасын.