Буслы вяртаюцца

Анатолий Уминский
З вершаў Л.Гараган.

Ад году ў год, вядзецца так,
Буслы дамоў вяртаюцца.
Вось красавік - вясны мастак
Няўмольна набліжаецца.

І да гнязда, што ў вышыні,
Як бы аблок кранаецца,
Буслоў сямейка прыляціць,
Да роднага прыстанішча

Прайшла пара зімовых сноў
Ўжо дрэвы прачынаюцца,
Зноў да старых сваіх дамоў
Буслы здалёк вяртаюцца.

На ранні прыляцелі ўдвух,
Дарога не сцягнулася,
Зрабілі прывітальны круг -
Буслоў сям'я вярнулася.

І ў тым гняздзе ўзрастае род,
Пад хмарамі кудлатымі,
Цяпер у восеньскі адлёт
Буслы ўжо з буслянатамі.

У дзетак родных - буслянят,
На крылах сонца бавіцца -
Гады не павярнуць назад,
Буслы ж дамоў вяртаюцца.

    *.   *.   *.   03.04.2019 г.

Лелеки  повертаються

Із року в рік, так повелось,
Лелеки повертаються.
Ми все чекаємо - ось, ось,
Вже квітень наближається,

І до гнізда, що височить,
Як капелюх на палиці,
Лелеча пара прилетить
Й до осені зостанеться.

Квітневий день, дзвенить капель,
Дерева прокидаються.
І до старих своїх осель
Лелеки повертаються.

Як завжди, прилетіли вдвох,
Дорога не забулася.
В своє гніздо у точний строк
Лелеки повернулися.

І у гнізді зростає рід
Під хмарами кудлатими.
Тепер в осінній переліт
Злетять з лелеченятами.

У діточок - лелеченят
На крилах сонце бавиться…
Роки не повернуть назад,
Лелеки ж повертаються.

Л.Гараган