Митний контроль

Виктория Левина 2
Голодні злі стягувачі
блукають в порті літаковім –
хто вдень, хто зранку, хто вночі
стягають крихти. За шматкові

спокуси - карту потримать
в руці, тримтячій жадобою,
безвинно гроші відібрать
і насміхатись над журбою.

- Квиток оплати? Може, ні? –
І ти вже згоджуєшся хутко.
І маєш руку у багні,
що ця потвора для прибутку

лакає, тягне, їсть і п'є
(хот-дог і кава у кав'ярні)
і має шлюху, шнапси ллє
в свої відлучини нестямні.

Про що я? Та про той кордон,
де влада, впоравшись зі мною,
медалі батькові в полон
стягла свинячою рукою...