Тропарь преп. Савве Освященному

Иван Валерьев
Глас 1

Во плоти Ангел, бесплотным подражатель,/
явился еси, преподобне отче наш Савво,/
от юности бо иноческое житие возлюбив,/
в пустыню мужески вселился еси/
и тамо многими подвиги украсився,/
от Бога дары смирения и чудотворения
прияти сподобился еси,/ Богомудрыми твоими
словесы и писаньми устав Церковный состави/
и множество иноков ко спасению приведе,/
ныне же Престолу Пресвятыя Троицы предстоя,/
молися, отче Савво, о спасении душ наших.