Украина на укр. языке

Игорь Таврический
Доленосних образ
Знов живе почуття,
Недомовлених кимось надiй,
Ти повiрила в нас,
Як наiвне дитя,
Та вмираючи кажеш - "Радiй!"

Крiзь тоску й любов
Стали кроки важки,
Нiби свiтла навколо нема. 
Пiднiмаєшся знов,
Бурлакам завдяки,
Що позбавлять думки вiд ярма...

Що в тебе негаразд,
Україно, скажи! -
Тiльки тиша навколо дзвiнить ...
Прозвучить, як наказ -
"Москалiв на ножи!",
Як засуджена Господом мить...