Рiка Лужанка

Клавдия Дмитрив
Бере початок свій ріка Лужанка
В Куриловій з малого джерела.
Тече між берегами, як панянка,
І не мина мого вона села.

Малим струмком тече поміж полями.
А далі – між високих  берегів.
Вітається вона із косарями
І чує український щирий спів.

Так ширшає і глибшає поволі,
Дзюрчить, шумить і весело співа.
Води колись у ній  було доволі,
У собі таємницю все хова.

Я річку цю з дитинства добре знаю,
Води у ній було аж по краї.
Купались в ній - чудово пам’ятаю,
Й форель водилась у воді її.

І течія була в ній завжди різна:
Швидкого плину й тихого була.
А в повінь все була стрімка і грізна
Й піднявшись, береги вона рвала.

Всім мешканцям мого села й округи
Ця річенька у пам’яті повік.
Вже вужча і мілкіша, аніж смуги,
Та є на мапі поміж інших рік.

13.03.2019 р.