Данис улыма телэклэр

Ирида Акалы
            
Кайчан гына эле бэби иден,
Ята иден елап бишектэ.
Сиздермичэ жиде ел да уткэн,
Барыр вакытын житкэн мэктэпкэ.

Шаянлыгын синен чиктэн ашкан,
Шуклыгын да житэр жиханга,
Синдэ булган энергия-ташкын
Авылга да житэр утлы булырга.

Мэктэп бусагасын атлап кергэч
Язсын бары “биш”кэ генэ укырга!!!
Тырышканнар  гына максатына житэр,
Бу сузлэрне ,балам,онытма!!!

Буй усэ ул,буен белэн  бергэ
Акылын  да уссен бермэ-бер!!!
Мэрхэмэтле булсан иде ,безгэ
Картлык  килер беркон барыбер.

Син бит безнен нигез дэвамчыбыз,
Гомерлэрен булсын бэхетле.
Оныкларнын  шау-шулары белэн
Горлэп торсын ойнен нигезе!!!

Бездэн сина бары изге телэк
Юлдаш булсын тормыш юлында.
Барча кеше сина яхшылык телэп
“Вот егет бу!”,-дисен синен турында!!!