В Гетсиманськiм садi... на укр. яз

Любонька
Гетсиманський сад розкинув пишні крони,
спОкій бережуть дерЕва вікові.
Тут не раз ходив Господь без охорони
й саме тут Його запрОдали своЇ.

УхопИвши нагло під покровом ночі,
повелИ на "суд" безбожники Христа.
Віщування ті збувалися пророчі,
що відкупить зло Любов і Доброта.

І схилилось долу перед Спасом віття,
а зірки яскраві згасли ввишині,
СвітовЕ бо наближалося страхіття,
навіть у страшнІм не вигадаєш сні.

Гетсиманський сад був свідком ниці тої,
яку нАрід із Вараввою обрав,
розіпнувши із "великої любові"
тОго, хто їм Слово Боже повідАв.

Гетсиманський сад усі молИтви знає,
що у Небо Син вознОсив до Отця,
він і "круків" зграю тАкож пам'ятає,
бо над "здобиччю" кружляли без кінця.

В Гетсиманськім саді все, як і раніше;
через нього пролягла біблейська нить.
Не здіймайте галас, говоріть тихіше,
тінь Господня між оливами стоїть.

Допиває Він за всіх терпіння чашу,
за нескоєний відповідає гріх.
Ти прости, Ісусе, за невдячність нашу;
заслуговуєм не прОщення - батіг!


07/03/19/