Вийшло сонце

Клавдия Дмитрив
Вийшло сонце з-за обрію вранці,
І вже кинуло промінь воно.
Та й птахи закружляли, як в танці.
Раді тобі, чаклуне-весно.

Вийшло сонце і нам усміхнулось,
Привіталось воно з усіма.
Вже промінням до всього торкнулось,
Відступила сестриця зима.

Вийшло сонце й по небу поплило,
Наче човен, на хвилях Дніпра,
Пеленою все ніжно сповило,
Знову радо дихнула гора.

Вийшло сонце й живе все радіє.
І проснулась природа жива.
Вітер гуля й по–різному віє,
Й промовля якісь дивні слова.

Вийшло сонце й нас тішити стало,
Розбудило весняно усіх.
Цього моменту зиму чекало,
Так чекало народження втіх.

07.03. 2019 р.