Вже березень вступив в своi права

Клавдия Дмитрив
Вже березень вступив в свої права.
А з лютим на порозі він зустрівся.
Вони подали руки обидва,
І лютий дуже чемно відклонився.

Вже березень вступив в свої права,
Але холодним подихом він дише.
Не тішить око в зелені трава,
Дерева голі вітер все колише.

Вже березень вступив в свої права
Обходить повноправно всі обійстя.
Обсушує намокшії дрова.
Та й не минув міста і передмістя.

Вже березень ступив в свої права,
Але роботи в нього є багато.
Йому хазяйнувать не день, не два.
То ж до роботи взявся він завзято.

Вже березень вступив в свої права.
Пора пернатих друзів зустрічати.
Його зустріла тітонька сова
Й про зиму стала вмить доповідати.

Вже березень вступив в свої права.
Робіт багато має він зробити.
Творить він здатен всякії дива:
Природу всю зі сну йому будити.

Вже березень вступив в свої права,
Міркує, щоби щось не пропустити.
Бо березень – весни сама канва,
І справ його усіх нам не злічити.

Вже березень вступив в свої права:
З натхненням він усюди хазяйнує.
Хоч під ногами декуди моква,
Та дихання природи він вже чує.

03.03.2019 р.