Весна

Ключник Олег
Весна іде, і коло хати,
Коти кричать, мов депутати!
Чий виспитка, вже просить зад
(Недоторканні ж, є - мандат)!

Гудуть набатом і медійні дзвони,
В країні - президентські перегони.
Щоб виборець про кандидатів знав -
Все розтлумачать: де і скільки вкрав!

Народ свій - кандидати палко люблять!
А мову і країну - не загублять!
І щоб зміцнити до себе довіру -
Дали національну церкву, в Бога - віру!

Та як забудьки не крутись, -
Народ так голий, як колись!
Чому ж ви досі не згадали:
Пенсіонерів - обікрали!

А рветься там, де справді - тонко!
Вже обікрали й - оборонку!
І буде виборець - лохом,
Як піде з вами тим шляхом!

Не треба нам складати ескапади:
Дороги, гроші, і - міцні громади!
Ви підете на будь які витрати,
Щоб років п"ять іще спокійно красти!

Березень.2019

Пояснення:
Виспиток - копняк носаком