Я люблю Весну...

Михаил Тарасенко 4
Я люблю Весну...

У дитинстві, ні з чим не зрівняти перший запах Весни
Коли ще прохолодно, але вже сонце променями грає
Крапельки з бурульок, як сльози минулої Зими
Тихесенько на сніг останній вже стікають

Нехай в калюжах лід стоїть, і навіть, ще Зима
Зняти пальто готова ти, так хочеш первоцвітів
Сниться яблуневий ніжний цвіт, а чується Весна
Так хочеш ти Весни-красуні і тюльпанів-квітів

Десь ще Зима гуляє... Ще десь мороз
Не знаю, але чомусь тепло і радісно моїй душі
Ще трішечки, чуть-чуть настане час тюльпанів, роз
Прийде Весна і закружляє нас на віражі

Миттєво Матінка-природа пробудиться відосна
Вибухнуть яскравим цвітом яблуньки... Здивує
Веселкою весняних квітів- первоцвітів нас Весна
Суму не буде, Весна-красуня радість подарує

Скотиться з Землі, засніжений покров
Яскраве сонечко всміхнеться нам, засвітить
І забурлить життя... Гаряча в жилах кров
Весні-красуні раді і дорослі й діти...

Сьогодні рано вранці встав, Пройшла зима...
Я зазирнув в вікно, а там вже міжсезоння...
Вже на деревах, на полях снігу білого нема...
Може я придумав це у вірші так, спросоння...

За небосводом темно, ледь світає
Сонечко без спіху, сходить золоте
На світанку, холодна ніч зими повільно відступає
Дивовижний ранок наступає, і навкруги цвіте

Господні пташки щиро раді сонцю золотому
Цвірінькають, співаючи своїх пісень
Навкруги все просинається, та річ у тому
До нас Весни приходить перший, новий день

Люди, тваринки і птахи  раді сонячним промінням
Весна йде поступом, настрій підіймає
Пора Весни прийшла, а з нею потепління
Природа моєї Матінки-Землі це знає

Вже сонечко грає золотими променями
Все небо дивовижне, таке ніжне і блакитне
Весна. І радість прибуває з нами
Нам сонечко всміхається золоте, привітне

Весняний довгожданний перший день прийшов
Тепер маємо з тобою ми надію
В моїй душі, так затишно і хорошо
Ріднесенька земля від сонця золотого мліє

Лісні проліски і фіалки лісні спільно
Проб'ються, проростуть від зимового сна
Березень, Весна і Жіночки - нероздільні!
В нашій кожній Жінці, дрімає красунечка - Весна!

Люди, всім бажаю доброї Весни!
Здоров'я, Щастя і Любові я бажаю!
Ще трішечки, торкнешся Ти краси
З настанням Весни - красуні, я тебе вітаю!