Зорка ранняя

Ключник Олег
Сонцам вымыта, зорка ранняя,
Дрэмлюць у шаці поля…
А ад гэтага, ад спаткання,
Ялей верхавкы гараць.

Храбусціць снежка, пад падэшвамі,
Так дыхаецца лёгка.
А ўчорашні дзень, ценем зешлым,
Растварыўся далёка!

Роўным воблакам, паднімаецца,
Дым ад мноства печаў,
Вераб'і крычаць, так імкнуцца,
Каб цвыркаць гарачэй!

З хмаркай першаю, пабегая цень,
На заснулыя паля.
Паднімаецца, гэты новы дзень,
Так чака цябе зямля!

Люты 2019