не свята

Алена Васильченко
Я не свята. Наївна чи дурна,
закохана у легковажний квітень,
Цвіту, як вишні, плачу, як зима.
І помиляюсь, як усі на світі.
Я не була ніколи без гріха.
І надто часто розуміла пізно.
Когось не чула, начебто глуха,
і думала, і говорила різне.
Моя рука не вказує доріг.
і я не знаю, як потрібно жити.
Я на землі, а зорі там, вгорі,
мені на щастя мусять ворожити.
І в тому, знаєш, не моя вина,
що я жива, як квітка матіоли.
Я не свята - і це не дивина,
бо я святих не бачила ніколи.