Кратка разходка

Петр Пенчев
Предпазливо край реката
 мама Охлювка децата
 си извежда на разходка
 с лека, плъзгаща походка.

Бавно, без да се обръща
 всяко влачи свой-та къща.
На небето мама Охлювка
 видя, че идва страшен облакът.

Изплашена, че във реката
 може да ги отнесе водата -
подгони бързо тя децата
 да се скрият във гората.

24.12.2012 г.
986 Б. Алекс.
Петр Пенчев