Я бачу свiтлую печаль

Ольга Липа
Я бачу світлую печаль в твоїх роках,
Там, де нестерпний гарний жаль в златих степах.

В алеї маків і троянд, в твоїх очах
І відголосами легенд в твоїх сльозах.

Нехай цвітуть мої квітки в твоїх садах,
І захистять від самоти в живих рядках.

Веснує промінь золотий в твоїх віках,
Любові блік завжди Святий в моїх віршах.

Де мудрість іншого буття, ростуть зірки
І розпускають опівночі пелюстки.

Мандрують зорі у південних Небесах,
Співають оди у загублених Мирах.

Одвічність правди і сіяння красоти,
І десь в алеї васильків, коханний, ти...