Щоб сказав ти? гумореска

Валерий Сентюрин
Слухай,  Петре,  щоб  сказав  ти
Якби  жінку  стрів,
Добру,  лагідну  і  милу
Посеред  шляхів
Щоб  свого  Петра  любила
Аж  до  забуття,
Щоб  вночі  і  вдень чекала
Свого  Петруся

І  чого  б  не  натворила  лиха  голова -
Все  пробачила,  забула, все  перенесла,
Їй  однаково  що  буде з  ней- доля  така,
Тільки  б  щастя  не  минуло  любого  Петра

Щоб  сказав  би  я,  Микита?
Та  прості  слова:
-Добрий  день,-сказав  би,- мамо,
Ось  і  прийшов  я