Пролетта

Петр Пенчев
Пролетта е време за набъбване
 на пъпки, силици набирали през дълга зима,
когато младите сърни ще сръбнат
 роса в ливадите зелени на моята долИна.

Пролетта е времето за раждане
 на вакли агнета и дълго-зрелите мечти сърдечни.
Топло време за добронамерено ухажване
 под цъфнали бадеми във градините крайречни.

Пролетта е време за очарования,
когато слънцето мъглата пии на глътки
 и за душевните завоевания,
кога до гърлото в любимата си хлътнал.

Пролетта е време за завръщане
 на прелетните птици и желания,
когато с жар любимата прегръщам
 под ударите на сърдечните камбани.

02. 03. 2012 г.
524 Б. Алекс.
Петр Пенчев