когда за истину платят?

Калиюга
пазавчира па изтину пашов
и хдетта патирявся па дарроги.
брадив давно...  кружки
риссуйя басшмаком.
пака ни привелло миня
в испбу плаххую!
и там я поняв шо всихда
лижала изтина в кармани.
я пасматрев, а там -
азталис атни Мани)))