Ноктюрно

Петр Пенчев
Вятърът свири отвънка ноктюрно,-
стара гъдулка,-печално и нежно.
Ти си пред мене,-жива скулптура,-
на страстните чувства убежище.

С погледа влюбен плътта ти попивам.
Страстта ми събужда желания.
На глътки те пия - най-вкусното вино.
В краката ти лягам почти бездиханен.

Печално умират щастливи минути
 под тихите звуци на тази гъдулка.
Няма измислена още валута
 да платя на вятъра за такова ноктюрно...

21.12.2011 г.
Б. Алекс.