Разреши

Петр Пенчев
Разреши до край да те обичам.
В паметта дълбоко да те скрия
 и също като в клетка птича
 завинаги със твоя глас да се сдобия.

Разреши живота ти да изживея.
Мечтите ти да станат мои.
Надеждите със моите да слея
 и нервите си кипнали да успокоим.

Разреши от устните наслада да отпия.
С груби пръсти аз косите ти да реша.
Под гърдите нежни звуци да открия
 на сърцето ти, когато ме посрещаш.

07.12.2011 г.
Б. Алекс.