Веселие

Петр Пенчев
послучай 99 годишнината
 от рождението на баща ми.

Как е пеел нявга баша ми
 по мегдани и по седянки!?
А ние какво сме видяли?-
Караоки сред бутилки и сламки...

Никой вече не пее на маса.
Никой не взема вече китара...
От колонките "чалга от класа",
а гърлата ни пълни с попара...

Тананикаме, щом мием чинии
 и тресем косите си бели...
Забравихме какво е петолиние.
Какво е истинско веселие...

14.11.2011 г.
Б. Алекс.