К лесу я... Валентина Козачук. с украинского

Иосиф Бобровицкий
Я до лісу мчу на лижах.
Загадково-тихий ліс,
У парчово-білих ризах,
 наче в казку переніс!

Снігом білим пише книгу,
Крутить прядку  недарма:
Закувала річку в кригу -
Владарює скрізь зима.

Біла казка. Тихі звуки...
Щось бурмоче вітер-змій:
Смика ніжні тонкі руки,
Й стан берізоньці гнучкій.

А на ній сріблястий іній
Проспівав дзвінкий хорал...
І здалось мені, що нині
Весну зве оцей вокал!


К лесу я бегу на лыжах.
Заколдован тихий лес.
Он в парчово-белых ризах
Весь закутан до небес.

Книгу пишет снегом белым,
Крутит пряди задарма,
В лёд одела речки тело
Вездесущая зима.

БЕла сказка. Тихи звуки.
Ветер веет ветеран.
Он выкручивает руки
И берёзки гибкий стан.

На берёзках синий иней
Звонкий пропоёт хорал.
Показалось мне, что ныне
К нам весну вокал позвал.