Николай Боровко Спорыш в родительском дворе...

Попова Наталия Борисовна
Спорыш в родительском дворе
Зацвёл прощальною тоскою.
И закружились птицы с болью
Неукротимо в высоте.

Слеза споткнулась о ступень
И покатилась прочь гурьбою.
Спорыш в родительском дворе
Зацвёл прощальною тоскою.

Ворота настеж во дворе:
И молодою чередою
Воспоминаний след за мною.
Ещё - о зоряной поре -
Спорыш в родительском дворе.



Спориш у батьковім дворі
Зацвів прощальною журбою.
Закружеляли птиці болю
Несамовито угорі.

Сльоза спіткнулась об поріг
І покотилася юрбою.
Спориш у батьковім дворі
Зацвів прощальною журбою.

Не причинив ніхто воріт.
І молодою чередою
Прошкують спогади за мною.
Та ще - у променях зорі-
Спориш у батьковім дворі._



Иллюстрация: картина Івана Марчука