Посвящается моему народу

Флорис
Вэртаюса изноу я на Полиссе
курыть вода у рэци
 и тракторэц гудэ
а я задумаушыс
хожу по лису
свуй киш нэсу у руци
дытя со мною йдэ
як добрэ усим собрацца у суботу
устаушы рано разом у лис пойти
забуушы хоть на крохи про роботу
 додому киш грыбочкоуу прынести
 а вэчором свэкроука их одварьть
 а после з шкваркамы спэчэ
 на стол пырог положыть щчэ
 и позовэ
вэчераты ходите
мы сядэм тисненько наукол стола
уси да хаты зйхалыса диты
 бо на Полиссе
осэнь зноу прышла