Сьогодення

Сергей Гуназа
Вспомнил я нашего великого Кобзаря
и подумал, а что бы он сегодня сказал нам.

Бери, мій брате, ніж свячений,
Господь пробачить, буде воля.
Москаль прийшов, мов пес скажений.
Така вже нам дісталась доля.

Мине це лихо. Наші сльози
сьогодні живлять нашу віру.
Бери свячений, геть погрози.
За світлу долю, не за сіру!

Брехня залишиться брехнею.
Кремлівська правда, як повія.
Не по дорозі, брате, з нею.
Нехай здійсниться наша мрія.

Це наші землі, пам'ять наша,
коріння проросте в майбутнє.
Нас не мине Господня чаша,
Христове тіло в нас присутнє.