***

Михаил Тарасенко 4
Дивний сон дерев...

Зима... Стоять дерева серед поля
Такі похмурі, чорно-сірі, голі
Вони пішли собі у дивний сон
Дихають з природою в унісон

Іржавий лист злетів з дерев і ліг
Стоять дерева голі з двох сторін доріг
А сніг з Небес все летить, летить, кружляє
І навкруги поля, траву, листочки застілає

Всі дерева бачать дивні сни
Вони на відпочинку до весни
Але ж навіть взимку вони раді
Захистити шляхи від завірюх та снігопадів

Весною, тільки сонце золоте пригріло
Вони такі красиві, хоча ще голе тіло
Всі дерева дихають ніжними бруньками
Щоби давати кисень людям і служить роками

З'явились вже на гілочках зелене листя
Всі дерева одягнули смарагдове намисто
Пригріє сонце золоте, розквітнуть...
Дерева... Служить нам будуть багатолітно...