З Новим Роком!

Михаил Тарасенко 4
З Новим Роком!

Ні! Я не святкую вже Свиню,
І Петуха зовсім не відмічаю.
Свинину їм, і горілку пью,
І що бажаю я, те і одягаю.

Який, пробачте, Рік Свині?
Наші свята ми віками забували
Рідні по духу, з Київської Русі
Ти бач, ми вже чужих понахватали

Хто ж оцей Рік Свині зустрічає
Тим людям нагадати хочу я
В лютому лишень він наступає
Я справді люди милі, не жартую

Як бачу, ми китайцями всі стали
Люди, ми живемо по їх календарям
Напевно ж так, нас всіх завоювали
Завоювали нас давно, скажу я вам

Вже Санта Клаус на листівках
Нам рідним став якийсь Хеллоуін
По всім сумнівним і гидким прикидам
Якийсь любовний символ-Валентин

Заокеанський Санта, на голові ковпак
В своїй кургузній обдиргайці
Американський клоун і босяк
Тільки я бачу справді,  попрошайку

Тільки глянь! Наш Дід Мороз бородою вкритий
А поруч з ним, яка ж чарівна внучка!
Заокеанський Санта, немов той пес побитий
З нашим в порівнянні, просто жучка

Коли собі представлю я, Слов'яни
Мені навіть страшно аж подумати
Піднявшись дружно за Новорічними столами
Під дзвінкий бій Курантів будуть хрюкати

І щоби всім уникнути нам в Свято
Між нами простого непорозуміння
Шановні люди! Бажаю вам сказати
Свиней прошу не присилати, у вітаннях Новорічних

Але ж в Древньому Слов'янському календарі
Ми забули і обминаємо всі якось боком
В блакитнім небі Орел парящий на дворі
Я Вас вітаю з Новим 2019 Роком!!!

Ну ж бо, розправим люди свої крила!
А ну, не хрюкай! Немов гордий Орел, краще летимо
Нам до китайської Свині нема вже зовсім діла
Всім Миру і Любові, Щастя і Здоров'я зичимо!