***

Михаил Тарасенко 4
Смачненька уха...

Нашої ухи початок-рибалка
Світанком біля річки у костра
До того ж, вдача та смекалка
Піймати рибки зо два відра

Спочатку дріб'язок пригодиться
Із окуньців закриємо відвар
Потім гуща вся відцідиться
Піймаєш щуку жирну на привар

Добавиш кілограм чи два картошки
Взяли казан великий, нас не мало
Хай на кострі уха кипить потрошку
В цей час рюмку горілочки із салом

Вважаю цю трапезу смачною і здоровою
Не даром же кум почистив рибу
Як же без кумасі рідненької, толкової
Дала горілки банку, аж намисто дибом.

Хоча б не забути під офігенний настрій
Додати в казан цибульку білу с кропом.
З петрушечки та з зелені коріння, а ще постій
Часничок, томат, сіль, перчик  скопом.

Коли в казан, що кипить добавиш водки,
Вмокнеш поліном із костра, що горить
Куме! Слюна відвисне з твого  підбородка,
У гурмана від ухи в казані, що бурлить і димить.

Я, клянусь тобі, повір мені, як другу
Що зараз вип'є тост кум за свою куму.
Стелиться дурман з ухи на всю округу,
Хоч тимчасово відкривай собі корчму

Друзі, пригостимо усіх… Хто буде,
Налл'ємо горілочки чарчину… Хто захоче.
Нам справді, з нас здоров'я не убуде,
Кум їсть собі уху... І тост собі бормоче…