Дишегьлидин назик гъилер

Гулья Мисриханова
 Гьикьван крар алакьда и назик гъилерлай.
Къати т/аларни алудда рик/ин хирерлай.
Дарман жезва  гьар са кардиз дишегьли ви гъил,
Гьавиляй, кьаз, икрамзава  агъуз ийиз кьил!

 Явшанар туш инсан ч/ехи жез чипелай -чеб
Галат тийиз назик гъилери эч/ягънай кьеб
Векъи ванцел кас рахана  вине кьурла  кьил
 Сабур гуда,  хкажайла дишегьлиди гъил.

 Вири, чипин хиве туна хкажна хилер
Хзан хъсан къайдада тваз алакьай гъилер
Уьмуьрдин юлдашдизни , гьак/ ийиз к/анз куьмек
 Назик гъилер жеда кардик, хьайит/а герек.

Руш, свас ва гьак/ дидени я хва ч/ехи авур
Гьич са эркекни тамукьрай , а гъилер такур.
Галат тавур дишегьлийрин а назик гъилер
Сагъ хьайила чи эркекрин  сивел жеда хъвер.

Хьайиди я заманаяр вахт фенвач яргъал.
 А гъилери к/евиз кьурд тир  кут/ани мукал.
Назик гъилер  гьерекат квай дишегьлийрин чи ,
Гила марвардин  к/унч/арив ац/ура ч/ехи!