Йисан дегишвилер

Гулья Мисриханова
 Кьуьзуь хьанва йис ,
Гьалар хьанва пис.
Лацу я чуру
Кефи лап ч/уру.
Эхир-ийиз гьисс
Зайиф жезва йис
Гуз жезамач чим
Мурк/ад кьунва ким!

Къвезвай ц/ийи  (йи) сал
Эциг жедан цал?
Гуз жедайд туш ттаб
Женг ч/угун- я таб
Тахтуна гьахьда
 Тадиз  ц/ийи йис
Гаф акъуд тийиз
Куьгьнед ийиз  кис.

 Кьазва чаз хиве
Ц/ай аваз сиве.
Гьазур тирди гуз
Чаз, чим гьар юкъуз.
Ц/урурдай къуват
Чил кьунвай мурк/ар
Авалда вичихъ
Дугуриз ракъар.

Гьуьжет ийизвай
Чи хайи чилихъ
Твак/ , тергдай алат
Авалда вичихъ!
Ак/ ят/а хьурай
Ц/ийи йис мукьвал
Вири дуьньядин
Вил ала адал!