***

Валерий Масагор
     *    *    *

На ріці життя глибокій
Розвели мости.               
Я живу з одного боку,               
А на іншім ти.

І човни усі розбиті,
Навіть втік Харон.
...............................
Аж гребе хтось у кориті...               
Чи то може дрон?

Весла б'ють, та все даремно,
Наче тягне вир.
Гра в густім тумані щемно          
"Реквієм" клавір.

А корито б'ється в хвилях,
Вже не чути "SOS!",               
Бо одна "нечиста сила"
На готові трос

Тут як тут подать готова.
Душі - не ціна!
А на березі одному               
Йде страшна війна!

А на березі другому
П'ють "Во славу!" мед.
Навіт Бог у колі сонму            
Нині, як повпред...

Навіть бог махнув рукою,
Скрючив в дулю перст.               
Не пройшли ж бо ми з тобою
Найпростіший тест:

І не любим й "не возлюбим..."
Третю тищу літ.
Не пройшли ми "мідні труби"-               
Нидієм від бід.

На ріці життя глибокій
Розвели мости.
Правлять Світом цим жорстоким               
"Роги і хвости".

І тріщать хребти від хрусту:
Суд Прокруст рядив.               
Бачив я, як Бог капусту
У селі садив!..

24-25.12.2018р.

В.Масагор. м.Нікополь.