Зелене дивне чудо

Виктория 75
                Ялинку котик зустрічати
Не мріяв навіть в своїй хаті.
На неї поглядав  він скоса,
Злякався – та й з кімнати чоса!

А потім, здумавши недовго,
Пішов в обхід навколо, човгав
Своїми лапами, бив гілку,
Колюча хвоя, наче стрілка!

Якесь зелене дивне чудо!
Чомусь йому  радіють люди.
З’явились іграшки у хаті:
Ялинку мають прикрашати!

Їх так багато: всі чудові,
Яскраві, різнокольорові!
Ось зараз він і допоможе:
Сергійко, Таня так не в змозі.

Перевіряючи всі віти,
Милується: вони , мов квіти!
А ось вогні замерехтіли:
І  Марику вмить закортіло

Сягнути хутко на верхівку,
Та не одержавши вказівку,
Впіймав він погляд від Сергія,
І всі котячі  гарні мрії
Зостались майже в безнадії.

25.12.2018