Пакизат вахаз

Гасанова Гюзеля
Къениди я акъатай багъ -
Миллиз хъуьрез - вилера рагъ,
Дамах гвачир къени инсан-
Шиирратдал фадлай гьейран…

Ат1ана гьахъвал лугьудай,
Камаллу меслятар гудай,
Чирагъ я  чи, ч1алан бике,
Халкьдин игит тарихд геле.

Гьай! акъатда къал къачурла:
Сайтарай «къаяр» акурла -
Сабур, савадвал, кьет1ен хат1-
Къилихдиз хас я,  гуз  къуват.

Гатун цик1из Ахцегь хуьре,
К1ват1 хьанвайла Къуба Куьре,
Кьисмет хьанай чи танишвал:
Шарвилиди туьшнай чун чал)

Гьуьрметдивди гьардав рахаз
Ширин мецел -  акунай заз:
Инсанвилин  дерин чешме,
Жегьилризни иер чешне.

Чи лезгивал хуьнин рекье -
Гьам шегьерда, гьамни хуьре -
Дат1ана  ч1угвазва зегьмет -
Халкьдин патай  къачу  къимет.

Ви фикирар заз мукьва я:
Ваз хьиз зазни ч1ал багьа я.
Ви меслятар хуш я рик1из,
Гьахъ я абур кьиляй-кьилиз.

Лезги халкьдин рик1ин буйругъ –
Къениди хьуй ви гьар са югъ!
Сагъ чан гурай, яргъал яшар
Ац1ана илгьамд булахар!