Прокидаеться сонце зАвжди на Сходi

Сергей Назаров 3
Жовте промiння небо блакитне
Вiдштовхнуло вiд себе на сходi
Щоб на снiданок нiчку cхопити
Сонце на захiд летить у природi
 
Озера та рiчки сяють у помiчь
Джерела та струмочки тремтять
Iви плакучi схилились до долу
Сонячнi зайчики в небо летять

Кришталева водиця танцює
Яхонтом кулi в порогах будуть стрiлять
Боже, свiтанок людям дарує
Раз нiчку  змогли вони все ж переспать

Колом у небi встала веселка
Над квiтами бджоли нiжно гудуть
Вгору злiтає стара качелька
Дiвчата з водою з рiчки iдуть

Пiвник волає пiсню знайому
Кожнiй доярцi у цьому селi
Корови жують у стойлi солому
Хвостами женуть їдких комарiв

Вже розчинився туман у травi
Росою спiває  вiн на серпi
Запряженi конi у вози… самi
Один за одне iдуть по стернi

На жнивА зiбралися усi козаченьки
ЖiнкИ у пiдводах, дiти на задАх
Все село у полях до самОї нiченьки
Бо хлiба є треба... їсти в мiстАх

Ось так булО...i бУде так зАвжди
Навiть якщо… людина не схоче
Життя - це бiй...мiж кривди та прАвди
Як на те...Боженько… напророче…
 ------------------------


Прокидається сонце... зАвжди на Сходi
А на заходi...лише...мЕркне життя…