На дорожньому полотнi

Стах Розсоха
На дорожньому полотні
Звук машин, наче пісня дальня,
Що при кожнім звучить столі,
Не безжурна і не печальна.

Знаки долі у світлі фар,
Вирви, тріщини і провалля.
Кілометри стрімких ніагар
Ллють неонами задзеркалля.

Повз узбіччя примарних літ
Крешуть спогади, як востаннє.
І дерева їм машуть вслід,
Наче хлопцю дівча на прощання.