Роберт Ли Фрост. Голос Пути

Алесь Ромашкин
Иное никогда не ясно,
но этой ночью - ясная погода:
очистил дождь. Как рядом - горы.
Ярки звёзды.
Ваш старый сладкий и циничный тон
присутствует, как вы:
'Не скажем: "Всё неясно"'.
 
 ---
 
 
  Robert Frost. Voice Ways
 
  Some things are never clear.
  But the weather is clear tonight,
  Thanks to a clearing rain.
  The mountains are brought up near,
  The stars are brought out bright.
  Your old sweet-cynical strain
  Would come in like you here:
  "So we won't say nothing is clear".
 
  1936 "A Further Range"