Коми

Наталка Змиивна
Він пише без помилок і без жодної коми,
Ніби якийсь модерний поет,
І все, що було невідомим,
Складається в дивний сюжет.

Що він, в біса, зробив з тими комами?
Де і нащо їх сховав?
...Свіжого болю відгомін
Непунктуаційно приспав...

Усіма нами рухає смуток
І пам’ять про перший сніг,
Сюжети вигадливих фільмів,
Сторінки дитячих книг...

Куди він сховав всі коми?
В яку з потаємних шухляд?
...така від думок утома...
...не обертатись назад...

Сиджу на підлозі в розгубі,
Слухаю дивний дует.
Скільки ще ком тих загубить
Фентомний контрагент?


16.11.18