Пернати глухари и коледна радост

Величка Николова -Литатру 1
Пернати глухари и коледна радост
Автор - Величка Николова - Литатру1
(Коледно)
 

Посребрените горски върхари
са опънали мощни снаги.
Нощен зов на пернати глухари
обяви: "Идват Коледни дни!"

Нека всички добри християни
почетат този празник велик
и в душите им нека кристални
доброти да се вместят в тоз` миг.

И когато звезда Витлеемска
се усмихне с прекрасния лик,
нека радост безкрайна, вселенска
озари този свят многолик!


Литатру
България, София