Огледало-литатру1, вдъхновение от робърт бърнс

Величка Николова -Литатру 1
ОГЛЕДАЛО
(Вдъхновение от Робърт Бърнс – „ Песен”)
Автор – Величка Николова – Литатру1



***
Песен
Автор - Робърт Бърнс :
   
"Днес е тук, утре там — няма спиране, Вили.
Днес е тук, утре там — все така, ден за ден.
О, ела и кажи, ти мой скитнико мили,
че си същия ти, че не си променен.
  Зимен вятър над нас от морето повея.
Изпровождах те аз на брега този ден.
Вече пролет дойде: той ще дойде със нея —
иде тя за леса, иде Вили за мен.
   Обуздай, о, море, свойта кипнала пяна!
Ах, как страшно бучиш в тая черна тъма!
Успокой своя танц, о, вълни разлюляна,
понеси, ветре мой, моя скитник дома.
    Но за мен, ако той е забравил,
нека нивга не спре твоят яростен вой.
Надалече от мен той в морето да плава,
а пък аз да умра с мисълта, че е мой.
     Днес е тук, утре там — няма спиране, Вили.
Днес е тук, утре там — все така, ден за ден.
О, ела и кажи, ти мой скитнико мили,
че си същия ти, че не си променен.
***





ОГЛЕДАЛО
Автор - Величка Николова - Литатру1:


"Днес е тук, утре там — няма спиране", мили.
мисълта ми по теб ще лети ден след ден.

Ще те търся и днес, а и утре, мой мили,
мисълта ми по теб ще лети ден след ден.

Но защо, но защо, но защо ли, мой мили,
не помисли за мен, не се връщаш при мен?!

Все така е до днес. Тича времето бавно.
Все така е до днес. Аз те чакам, все пак…
Все така е до днес. Не живея забавно.
- Огледалце, защо са косите ми в сняг?!

Литатру1
България, София
неделя, 02 декември 2018 г.